Úvodní slovo katalog vzdělávání podzim 2021

Úvodní slovo katalog vzdělávání podzim 2021
Olga Cechlová | Česká asociace pro finanční řízení, z.s.30.6.2021
Milí čtenáři, v těchto nejistých dobách je vidět, jak naléhavě potřebuje naše společnost lidi, kteří jsou zdatní v controllingu a mají „holistické podnikatelské chápání" neboli zdravý selský rozum. Proto jsou nyní velmi žádaní controlleři, kteří umí být sparing partnery managementu.

To je i hlavní téma našeho již 24. Controllingového fóra. Poslední rok jsme se v Controller Institutu, více než kdy jindy, věnovali metodice a didaktice. Jinými slovy, jak je nejlepší se v nových podmínkách učit nové věci? Ať už prezenčně nebo online, vzdělávání zaměřené na potřeby našich účastníků je naší nejvyšší prioritou. Kombinací živého online školení, individuálních konzultací, samostudia lze dosáhnout výborných výsledků. Můžete se učit vlastním tempem, opakovat si, sdílet zkušenosti, ptát se...a posouvat se dále. Vyzkoušeli jsme si a platí, že u nás si formu můžete vybrat (pokud nejsme legislativně omezeni).

Prezenčně, online, kombinovaně?
V katalogu najdete u každého kurzu formu, kterou jsme schopni nabídnout. Ve spolupráci s našimi experty jsme připravili nové vzdělávací cykly zaměřené na využití POWER BI nebo SAP (ty jsou koncipovány pouze jako online produkty). Věříme, že se nám v druhé polovině podaří uspořádat konference, na které jste zvyklí, a i v rámci firemních školení platí, že necháme formu vzdělávání na vaší volbě.

Ukázalo se, že získávají na oblibě i individuální formy vzdělávání – mentoring a konzultace. Stojí za to udělat něco jen pro sebe :-).

Závěrem nezbývá než dodat, že se na vás my všichni v Controller Institutu i naši lektoři upřímně těšíme. Prezenčně nebo online, jsme tu pro každého, kdo má chuť na sobě pracovat. Důvěřujte svým schopnostem, ale i nadále investujte do rozšiřování svých dovedností.

Za tým Controller Institutu
Olga Cechlová

zpět na všechny články
Olga Cechlová | Česká asociace pro finanční řízení, z.s.
Má za sebou dlouholeté zkušenosti z oblasti vzdělávání dospělých, ve které se pohybuje již od roku 1997. Začínala jako pedagog (se zaměřením na výuku matematiky a programování) na střední průmyslové škole. Po té se začala věnovat vzdělávání dospělých. Ve společnosti Capital Consulting měla na starosti vzdělávací aktivity pro zaměstnance investičních společností a fondů. V Controller Institutu působí od roku 1999 a postupně zastávala pozice projektového manažera, manažerky vzdělávání, prokuristky až na současnou pozici jednatelky, kterou vykonává od roku 2003. V roce 2010 stála při zrodu České asociace pro finanční řízení, kde je členkou Řídícího výboru a zaměřuje se zejména na podporu a rozvoj kariérních cest v rámci finančních oddělení podniků.

Další články

V Controller Institutu se pravidelně zajímáme o to, jaké jsou trendy ve vzdělávání dospělých. Naposledy jsme takový průzkum realizovali na podzim 2023 a na základě jeho výsledků je možné identifikovat několik klíčových trendů a přístupů ve vzdělávání dospělých, které reflektují aktuální potřeby a preference firem i jednotlivců. Tyto trendy lze rozdělit do několika oblastí, zahrnující výběr a plánování vzdělávacích aktivit, preference formátů vzdělávání, a kritéria pro výběr školení.
Posledních více jak 20 let se věnuji vzdělávání, a to zejména vzdělávání dospělých. Přijde mi to jako výborná náplň života. Kolik zkušených lidí jsem během své kariéry potkala a věřím, že ještě potkám a každý mě něčím obohatí. Baví mě lidé, kteří se rozhodnou i třeba ve středním věku totálně otočit svou kariéru, začít s?něčím novým a jsou jako „houba“ (myšleno tak, že nasakují nové informace :-)). Baví mě junioři, kteří se chtějí co nejlépe připravit na svou kariéru, a oceňuji opravdu každého, kdo pochopil, že vzdělávání v každém věku je a musí být součástí našeho života.  
Když jsme se v březnu začali obracet na naše lektory s žádostí o překlopení odborných kurzů do „onlajnu", cítili jsme jejich rozpaky. Ne z toho, že budou připravovat pro naše účastníky nové typy materiálů, úkolů, případových studií, ale z toho, že vás nebudou mít před očima. Zkoušeli jsme, trénovali a zakrátko se do toho s nadšením pustili. Témata byla různorodá. Naše lektory jsme požádali o osobní zpověď, jaké bylo jejich „poprvé". O jejich názory a pocity bychom se tu s vámi rádi podělili.
17. ledna 2018 se uskutečnil první EduCamp IGC (International Group of Controlling), pořádaný rakouským Controller Institutem. Využili jsme tuto příležitost hovořit o nejnovějších trendech ve vzdělávání v controllingu a financích. Digitalizace totiž významně mění nejen náš pracovní svět, ale i možnosti a požadavky na vzdělávání.
nahoru
© 2024 Controller Institut